BS Hendrik Conscience

dynamische, groen, leuk

CATCH-project

10305041_393391857479263_564140974531395248_n

Leerlingen dompelen zich onder in de wereld van architectuur

Architectuur is een belangrijk aspect binnen onze maatschappij, architecten worden telkens opnieuw uitgedaagd om creatieve oplossingen te vinden voor de steeds groeiende wereldbevolking. Daarom zijn wij met vooral het 4e leerjaar in dit project gestapt om zo ook het onderwerp in onze school aan te brengen zodat onze leerlingen aangemoedigd worden na te denken over architectuur in hun omgeving op een vroege leeftijd. Onze leerlingen zullen de ontwerpers, de opdrachtgevers, de beleidsmakers en de bewoners van onze gebouwen, steden, dorpen en landelijke gebieden zijn als ze volwassen zijn.

Het gaat er dus om onze leerlingen te helpen om hun horizonten te verruimen en verder te kijken dan de klas. Voor dit alles kunnen wij beroep doen op KU Leuven Faculteit architectuur B,  wekelijks komt architecte Kris Vanmerhaeghe juf Pascale in de klas ondersteunen. Deze intense samenwerking maakt het voor de kinderen zeer boeiend om iemand van op het werkveld te kunnen aanspreken en zorgt er ook voor dat wij als school andere inzichten krijgen met betrekking tot architectuuronderwijs.

Dit soort architectuuronderwijs wordt al bijna 30 jaar gegeven aan kinderen in de VS en ook de lerarenopleidingen zien hier meer en meer het belang van in. De meest bekende school in Europa op dit gebied is ARKKI die het architectuuronderwijs in 1993 gestart is in Finland.

Architectuuronderwijs verbetert de creativiteit van kinderen door middel van workshops, ontwikkelt teamwork onder hen, een groter bewustzijn en gevoeligheid, stelt hen in staat om verschillende culturen en woonmilieus te herkennen. Het helpt hen ook hoogte te krijgen van bouwkundige vraagstukken zoals aarde, regio, provincie, de bouw en historische gebouwen.

Foto’s, video’s, artikels…

Het project is een samenwerking tussen 6 verschillende landen: Turkije, Griekenland, Polen, Portugal, Italië en België. De CATCH-website wordt regelmatig geüpdatet alsook is er een 2 maandelijks e-magazine met voldoende beeld- en tekstmateriaal. Dit alles is raadpleegbaar via de CATCH-website.

Meer informatie

Voor meer informatie over ons CACTCH-project, kan je contact opnemen met juf Pascale, Kris Vanmerhaeghe of directeur Johan De Bus.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s