BS Hendrik Conscience

dynamische, groen, leuk

Hestia-project

Leerlingen dompelen zich onder in de wereld van immigratie en vluchtelingen

Het Hestia-project staat voor helping students in acceptance en gaat vanaf september 2017 van start voor 2 schooljaren. We zullen hiervoor opnieuw samenwerken met 6 landen: Griekenland, Portugal, Italië, Nederland, Spanje en België

Eén van de belangrijke aspecten in onze samenleving is de toegankelijkheid en gelijke kansen voor iedereen ongeacht de achtergrond. De school speelt hier een belangrijke rol in daar wij de beleidsmakers, leerkrachten, loodgieters… van morgen op dit moment aan het opleiden zijn. Willen wij naar een verdraagzame maatschappij evolueren met een plek voor iedereen dan moeten wij hier van jongs af aan mee beginnen.

Daarom moeten wij als school er voor zorgen dat de toegankelijkheid en de mogelijkheid voor een succesvolle integratie in de maatschappij van o.a. sociaal kwetsbare groepen vlekkeloos kan verlopen. We willen dit aanpakken door gerichte activiteiten tussen leerlingen, leerkrachten, ouders en externen.

Foto’s, video’s, artikels…

Vanaf december’17 zal ons project een officiële website krijgen. Van zodra deze online gaat krijgen jullie meer foto’s, video’s en artikels te zien.

Meer informatie

Voor meer informatie over het HESTIA-project kan je op de website terecht of neem je contact op met de leerkracht van jouw kind of directeur Johan De Bus.