BS Hendrik Conscience

dynamische, groen, leuk

Kindercoach

De wereld is steeds meer onderhevig aan verandering en dat merken we dagelijks in onze school. Oude patronen werken niet meer en er moet veel geïnnoveerd worden. Maar hoe doe je dat en hoe ga je om met deze diverse klasgroepen binnen je school, hoe zorgen we er als school voor om aan al de noden van onze kinderen te voldoen?

Omdat elk kind bijzonder is en onze aandacht moet krijgen besloten Juf Viviane en Juf Isabelle subsidies aan te vragen om een erkende en professionele opleiding kindercoach te volgen. Deze subsidies hebben we ook via de Europese Commissie gekregen waardoor beide leerkrachten sinds september 2017 aan hun 2 jarige opleiding konden starten. Ook Juf Kaat, onze zorgcoördinator wordt nauw betrokken bij deze opleiding. De coachen staan ook klaar om onze klastitularissen te ondersteunen.

Wat doet een kindercoach?

De kindercoach helpt kinderen en hun ouders met leerproblemen, gedragsproblemen, emotionele problemen en alle voorkomende opvoedkwesties. Voor alle grote en kleine vragen die kinderen, leerkrachten en ouders hebben tijdens het proces van opgroeien, kunnen zij in principe een beroep doen op de kindercoach.

De coach leert kinderen en ouders hoe zij hun problemen gemakkelijker kunnen oplossen. 
Hiervoor leert het kind vaardigheden die passen bij de leeftijd en die het kind sterker maken. Ouders leren hoe ze hun kind kunnen ondersteunen tijdens deze verandering.

Wij zijn ervan overtuigd dat wij door deze opleiding onze kinderen een nog betere ondersteuning zullen kunnen bieden.

 

Een aantal succeservaringen op onze school:

Leren leren in de 3e graad:In het zesde leerjaar geven we training rond “leren leren“. Deze training omvat 5 sessies van anderhalf uur en handelen over:

  • wat is leren
  • faalangst en motivatie
  • plannen en organiseren
  • concentratie
  • verschillende leerstijlen

Wij hopen hiermee de leerlingen de nodige tools te kunnen bieden zodat zij hun leerstrategieën verder kunnen ontwikkelen en sterker in hun schoenen staan. Om in te spelen op de leefwereld van de kinderen is er ook een instagramaccount aangemaakt: lerenleren_hendrikconscience

Ook o.a. op het oudercontact zullen juf Viviane en juf Isabelle ter beschikking staan om jullie vragen en bezorgdheden als ouder mee te nemen en indien mogelijk met plezier behandelen.

Een dringende vraag en kan het niet wachten tot het oudercontact, aarzel dan niet om contact met Juf Viviane en Juf Isabelle op te nemen.